2010. február 20., szombat

Kártevő őméltósága

Ági, nem a legjobb minőségben, de sikerült elkapni egy mintapéldányt. Nagyon fürge, ezért nagyon nehéz nyakon csípni. A képen pirossal bekereteztem, hogy hátha akkor könnyeben kivehető, hogy kis is ő.

3 megjegyzés:

  1. Hát, sajnos fogalmam sincs, ne haragudj. Olyan atkaféle kis rovarkának néz ki. Nem olyan, mint az én drága kis liszteskéim voltak tavaly. A fokhagymalé biztos nem árt, a bolhák ellen is jó. Nagyon sajnálom, hogy az újszülött növényeket rögtön meglepte ez a csúfság. És az az igazság, Hédi jobban ért hozzá, ő a főpalántázós, de csak délután lesz netközelben...

    VálaszTörlés
  2. Köszi Ági! Bízom benne, hogy Hédi majd tud segíteni.

    VálaszTörlés
  3. Még életemben nem láttam ilyet, de aztán a kép alapján nyomoztam és talán ugróvillás lehet a jószág. Ezek az apró állatkák a talajban elkorhadt növényi részekkel táplálkoznak, de megrághatják a hajszálgyökereket is, ha olyanjuk van. Úgy lehet eltávolítani őket, hogy a cserepet pereméig elmerítjük a vízben, ekkor kimásznak a talajból és a vízzel együtt ki lehet őket önteni. Ha a palántákat nem nagyon sanyargatják, érdemes lenne annyit várni, hogy a növénykék a vízborítást képesek legyenek elviselni az ürgeöntés alatt.

    VálaszTörlés