2011. augusztus 25., csütörtök

Utolsó pillanatban sikerült megmenteni:



Kaktusz Jack :)

Minden elágazása idény nyáron született és ahogy elnézem le sem akar állni. Jönnek az újabbak rendíthetetlenül.

Kukacvirág (portulácska):



Álmomban sem gondoltam volna, hogy abból a 4 szálból ami tavasszal kikelt ez lesz és még magot is tudok szedni belőle. Azért, hogy Kaktusz Jack ne legyen egyedül, egy picurka nőtt az ő tövére is és virágzik. Remélem, Mamának is tetszik odaföntről a látvány.

A multifunkcionális erkély:

a. 38 fokos melegben ideális hely egy kiskaticának


b. a pihenősarok a kiskaticát felügyelő felnőtteknek


Nem is gondoltam volna, hogy ennyi mindent ki lehet hozni csupán 5 nm-ből. Ami még hiányzik, az a lehajtható asztal a falról. Hamarosan sor kerül rá. Ha a medence nincs kint, akkor pedig óriási a fennmaradó hely. Az a sarok "szárítósaroknak" is tökéletesen beválik, hiszen a Napenergiával működő két szárító gépem pont elfér. Mivel melegnek nincs híjja, ezért pillanatok alatt szárad a ruha. A mi kis erkélyünk egy igazán sokoldalú létesítmény, amire nagyon büszke vagyok.


 

Képek

Az erkély most:

A csúnya, 40 éves narancssárga, átváltott egy természetközelibb zöldre és a linóleum helyére járólap került.

A hibiszkusz teljes pompájában:




Megfogadva édesanyám tanácsát, idén már kora tavasszal kiraktam az erkélyre. Ennek az lett az eredménye, hogy mostanra tele van bimbóval. Nem tudtam megszámolni, hogy pontosan hány van rajta, mert a legfiatalabb hajtás közepén is van belőle. Az elején kettő leesett kinyílás előtt, de azóta 4 darab nyílt ki. Most újabban 3 készülődik és versenyez, hogy ki lesz a nyerő. Abban bízom, hogy hosszú és meleg lesz az ősz és akkor a lehető legtovább gyönyörködhetünk a látványban. Csak azt sajnálom, hogy ez a szépség nagyon rövid életű....

Pillanatkép az ablakról:



Félfutó, aki tavasszal még bordó volt, most meg már lila:


2011. augusztus 24., szerda

Összefoglaló

Idén nyáron nagyon kevés idő jutott a kertészkedésre. Ennek legfőbb oka, hogy dolgozom és alap esetben örülök neki ha van időm meglocsolni a virágaimat.
Tavasszal belevágtunk az erkély felújításába. Felszedtük a régi, leragasztott linóleumot, járó lap került a helyére. A poros, koszos, narancs sárga falat átfestettük kellemes világos zöldre. A régi, szétmállott, kopott szekrény és asztal helyére került egy vadiúj ládás pad. Mire mindennek a végére értünk (az anyagiak igencsak korlátozták az előrehaladást), már itt is volt az augusztus eleje. Na de panaszra semmi ok, ugyanis, így is még van időnk gyönyörködni benne és remélhetőleg hosszú lesz az ősz is :).

Fényképek készültek, csak a fent említett idő hiány miatt nem sikerült ide felrakni még. A héten szabadságon vagyok és ígérem, hamarosan következnek a képek is.